17 Nisan 2012 Salı

Boya kaplama kalınlığı nasıl ölçülür


Boya ve Kaplama Kalınlığı Ölçer 
Boya kalınlık ölçüm cihazı kalınlık ölçer

ÖZELLİKLER TÜRKİYE'DE TEK! 

Araba sac boya kalınlık olcum cihazları arasında hem fiyatı hemde performansı ile sıyrılan ürünümüz araba boya kalınlık ölçüm cihazı olarak son derece kolay kullanımlı ve araba boya kalınlığı ölçümünde araba boya ölçme aleti olarak kaporta boya kalınlığı ölçümünü dijital olarak yaparak ekranında gösterir. Cihaz ile herhangi bir arabanın boya kontrol ünü yapabilir boyasını mikron olarak ölçebilirsiniz. Kaporta boyasında herhangi bir hata var ise tespit edebilirsiniz. Hemen hemen tüm araçlar için boya ölçüm cihazı Mg 105 piyasada araç boyası kaplama kalınlığı ölçer olarak da yer etmiştir.

Satış ını yaptığımız araba boya ölçüm cihazı MG 105 boya ölçme makinası olarak kalınlık ölçü aleti olarak yada mikro hassasiyetli kaplama hata tespit ve kontrol cihazı olarakda bir çok sektörde kullanılmaktadır. 
Elmetron'un yeni ürünü el tipi kaplama ve boya kalınığı ölçer cihazı kullanımı basit ve ölçüm sonuçları hassas bir cihaz olarak piyasadaki muadil cihazlara nispeten son derece başarılı bir ölçüm cihazıdır.
Cihaz ile boya, epoksi, toz kaplama, folyo film, ince film kaplama, kağıt gibi materyallerin kalınlıkları ölçülebilir. Araç kaporta servisleri için son derece uygun olan cihaz ile kullanım kitapçığında verilen bilgiler doğrultusunda araç kaportası ve araç hakkında genel bilgiler edinilebilir.
Elmetron MG 105 dijital kaplama kalınlık ölçüm cihazı, metal yüzeyler üzerindeki boya kalınlığı ölçümü için de idealdir. Otomobil sektöründe ise araç kaportası daha önceden boyanmış mı, yada araç kaportası tamir görmüş mü, araç kaportasının boya ihtiyacı var mı gibi soruların cevabını bir kaç saniye içinde verir.
Cihaz araç ekpertizleri, boyacılar, metal bakım üniteleri, makina imalatçıları, ince film üreticileri paketleme sektörü gibi alanların kullanımına uygundur.
Ölçüm cihazınızı satın almadan önce mutlaka ek teknik bilgileri ve kullanım alanlarınıza uygunluğu konusunda bilgi isteyiniz.
kalınlık ölçer 

ARAÇ KAPORTA BOYASI ÖLÇÜMÜNDE NEDEN MG-105 KULLANMALIYIM?

  • Avrupa Laboratuar Cihazları Ödülü olan EUROLAB ödüllü bir üreticinin üretimidir.
  • Ölçüm soınuçları son derece doğrudur.
  • TSE ve UME nin denetlediği ve akredite ettiği dilediğiniz bir merkezden kalibrasyon belgeleri düzenlenerek tarafınıza gönderilebilir. 
  • Ölçülen değer dijital olarak ekran gösterilir.
  • 2 yıl garantilidir.

araba boya ölçer

PİYASADA FARKLI MARKA VE MODELLERDE BİR ÇOK CİHAZ VAR ONLARIN DEZAVANTAJLARI NEDİR?

  •  Mıknatıs yöntemi gibi yöntemlerle çalışan cihazlar ölçümlerde son derece yanıltıcı sonuçlar verir. Cihazı kaporta üzerinden ayırma hızınıza bağlı olarak değerler farklılık gösterebilir Ölçümü yapan her kişi farklı sonuçlar bulabilir. Sonuçları kesin değildir.
  • Bu yöntemi kullanan cihazların ölçüm sonuçlarındaki yanılma paylarını kalibrasyon merkezlerinde test ettirerek görebilirsiniz.
  • 3 renk ışıkla ölçüm yapan cihazlar tamamen belli aralıklarda değerler içindir. Boya kalınlığının iyi yada kötü olduğuna her araç için aynı mantıkla karar verir. Boyanın gerçek kalınlığını hiç birzaman söylemez. Bayiden alınacak sıfır bir Japon aracına boyası kötü diyebilecekken ikinci el bir Amerikan aracına boyası iyi diyebilir. Cihaz belli ön değerlere göre ayarlandığı için üreticinin belirlediği duruma göre boyanın iyi yada kötü olduğuna karar verir. MG-105 de ise değeri direk olarak dijital ekranda  görebilirsiniz.
  • Ölçüm kademeleri 10 mikron hassasiyette olan cihazlarda değerler 10,20,30,40 gibi arttığı için kaporta üzerinde parlatıcı kaplama yada cila olup olmadığı gözlenemez. MG-105 de ise 1 mikron hassasiyetle ölçümlerinizi yapabilirsiniz. Boya kalınlığını 97 yada 124 gibi kesin rakamlar şeklinde görebilirsiniz.
  • Ultrasonic sistemle ölçüm yapan sistemler ile karşılaştırıldığında ise bu tür cihazlarda yüzeye mutlaka ultrason jeli sürmeniz gerekir. Bu cihazların ilk satın alma ve işletme maliyetleri son derece yüksektir. MG-105 ise sadece yüzeye dik olarak tutulur ve anında ölçüm yapar. Ölçüm probunu düşmelere karşı koruyucu kapağı vardır.
  • MG-105 satıştan sonraki tüm problemleri için distribütör firmanın teknik servisinde kontrolden geçer ve olası arızası en kısa sürede ve eğer üreticiden kaynaklanan bir hata ise ücretsiz giderilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
Otomotiv Garaj Ekipmanları, Solar Enerji Elektrik Üretim Panelleri, Prefabrik Evler, Elektrikli Arabalar....