6 Şubat 2013 Çarşamba

Yeni Dijital Akü Test ve Şarj Test Cihazı 18-90 Amper


DİJİTAL AKÜ ve ŞARJ TEST CİHAZI-  YERLİ TASARIM VE İMALAT

Cihazın kullanım alanı;
Tüm araclarda kullanılan akümülatörlerin  performansını ve şarj durumunu test eden bir cihazdır. Ürün içinde akü voltajını ölçen bir mikro chip devresi ile aküden yük olarak çekilen 200A marş devresi toplamına eşit sayılacak bir yük direnci vardır. Tasarımı tamamen özel dizayn edilmiş olan üründe ayrıca yük akımında akünün durumunu gösteren ledli bir voltaj gösterge devresi bulunmaktadır. Ayrıca üzerine baskı ile yazılan yükte akünün göstergesine eşit düşen marş basma voltajı da işaretlenmiştir. Burada izah edilen olayda akü kendi üzerindeki yük altında kaç volt gösteriyorsa genellikle gerçek çalışma şartlarında marş basarken de düşeceği voltajı temsil etmektedir.
    Bir araçta çok iyi durumda bile olsa bazen marşta sorun çıkabilir. Bunun sebebi akünün marş sırasında verimliliğinden dolayı üzerindeki voltajı aşağı seviyelere düşürüp marşa yetecek derecede voltaj ve orantılı olarak akımı verememesindendir.

Kullanımı;
Cihazı aracın akü kutup başlarına artı - eksi düzgün olarak maşalar ile tutturun. Maşaları bağlayacak olduğunuz kutup başlarının temiz ve elektrik akımını kolay geçirecek şekilde olmasına dikkat edin. Aracı çalıştırın. Aracın şarj siteminin düzgün çalışması haline cihazın üzerindeki dijital ekranda şarj voltajını göreceksiniz. Bu voltajın yorumu tamamen size aittir. Çünkü arabadan arabaya ve modelden modele değişen şarj voltajı değişir. Ama ne kadar değişim olursa olsun 13.2 Volttan daha düşük bir voltaj görmememiz gerekmektedir.
  Aracı stop ederek akü voltajına tekrar bakarsanız 12 V ile 12.7 V arasında bir değer görmeniz gerekir. Cihazın üzerindeki test butonuna basarsanız cihaz MİCRO İŞLEMCİ sayesinde saniyeden az zamanda aküyü yükleyecek ve akünün yükte durumunu gösterecektir.
 Sağ taraftaki 4 adet led sayesinde akü üzerinde ne kadar bir kapasitesinin boş olduğunu göreceksiniz. % olarak ifade edilen skalada akünün doluluk oranını görebilirsiniz. Eğer aküden yük çekerken bu skalalarda % 100 haricinde bir performans görüldüğüne  akünün sökülerek şarj edilmesi gerekir.

Akünün performansında cihaz yük durumuna getirildiğinde sağ taraftaki yanan lede göre akünün şarj durumu gözükür.   Akü test cihazımız sayesinde gerek akünün performansını gerekse aracın şarj durumunu kontrol edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
Otomotiv Garaj Ekipmanları, Solar Enerji Elektrik Üretim Panelleri, Prefabrik Evler, Elektrikli Arabalar....